بدترین تنبلی...
طرحی دیدنی از گرافیست جوان انقلابی، مرحوم حسین احمدی سخا
طرحی دیدنی از گرافیست جوان انقلابی، مرحوم حسین احمدی سخا
هفته کتاب و کتابخوانی است. بر خادمان این عرصه حیات بخش گرامی باد
یاد و خاطره گرافیست جوان انقلابی؛ حسین احمدی سخا را هم در دلمان زنده نگه داریم. این جوان عزیز در سایتی به نام کتاب بخوانیم طرحهای گرافیکی بسیار خوبی برای ترویج کتابخوانی متشر میکردند...
روحمان با یادش شاد...
علامه طباطبایی از جمله علما و عرفای نامی قرن معاصر است که سرچشمه خدمات علمی شایانی برای حوزههای علمیه وقت بود و در تربیت شاگردانی دانشمند، عارف و فیلسوف، تلاش بسیاری کرد و مبانی اعتقادی و فسلفی دین اسلام را به زبانی دیگر طرح و تبیین کرد.
تفسیر ماندگار «المیزان» شاید معروفترین اثری است که مردم ما از ایشان به یاد دارند و میشناسند. و چقدر این تفسیر مورد استفاده عموم مسلمین قرار گرفت، میگیرد و خواهد گرفت!
درباره زندگانی علامه طباطبایی، مختصر کتابهایی نوشته شده اما برای آشنایی با علم و دانش و فضل و کمال این استاد برحسته، خوانش کتاب «در محضر علامه طباطبایی» راهنمای خوبی است.
کتاب «در محضر علامه طباطبایی» عنوان کتابی است که حاوی 727 پرسش شاگردان و طلاب جوان از علامه طباطبایی است که طی آن پاسخهای عالمانه علامه به صورت شیوا نوشته شده است.
کار تدوین این کتاب بر عهده محمدحسین رخشاد بوده است. این کتاب ماحصل مدتها حضور این نویسنده و جمعی از طلاب در جلسه پرسش و پاسخ با علامه طباطبایی در روزهای پنجشنبه و جمعه است.
در این کتاب 727 پرسش مطرح شده و استاد به تمام پرسشها پاسخ کامل داده است. سادگی و رسایی و استناد به آیات قرآن از ویژگیهای اصلی این کتاب است که استاد در هنگام پاسخ دادن به سوالات از آنها استفاده کرده است.
سوالات مطرح شده از توحید و خداشناسی آغاز میشود و موضوعات مختلفی چون آفرینش جهان، جبر، اختیار، مرگ و عالم برزخ و معاد، مباحث اخلاقی- عرفانی و قرآنی را شامل میشود، که در یک کلام می توان این کتاب را به یک دائره المعارف کوچک در زمینه پاسخگویی به شبهات دینی دانست.
کتاب در محضر علامه طباطبایی تالیف محمدحسین رخشاد، توسط موسسه فرهنگی سماء در 484 صفحه انتشار یافته و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
هفته پایانی آبان ماه هرسال که به نام هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده، بهانهای میشود برای آنها که میخواهند با کتاب آشتی کنند و زندگی خودشان را با کتاب خواندن رنگ تازهای ببخشند.
اگر شما هم چنین قصدی در سر دارید و تصمیم به کتابخوانی گرفتهاید و البته نمیدانید از کجا شروع کنید، پیشنهاد میکنم کتاب «راهنمای کتاب» نوشته حسامالدین مطهری را حتما مطالعه کنید.
راهنمای کتاب، در 10 بخش، نکات مفیدی را درباره آداب کتاب خوانی، نحوه انتخاب کتاب، توصیه هایی حین و پس از مطالعه و پیشنهاداتی هنگام خرید کتاب به شما ارائه میکند.
نویسنده کتاب درباره کتابش مینویسد:
«راهنمای کتاب کتابچهای مختصر و مفید درباره کتابخوانی و چمّ و خمّ آن ست. این کتاب را برای کسانی نوشتهام که به تازگی قصد کتابخوانی عمومی به سرشان زده است. همچنین آنانی که دلشان میخواهد دوستانشان را به مطالعه ترغیب کنند یا در کتابخوانی راهنماییشان کنند، میتوانند این کتابچه را به عنوان هدیه در نظر بگیرند.»
مطهری زیر عنوان کتابش را «دستینه انتخاب کتاب، خرید و لذت بردن از مطالعه» نوشته و روی سخنش با کسانی است که تازه میخواهند به کتابخوانی روی بیاورند، اما مطمئناً کسانی که کم و بیش با کتابخوانی انس و میانهای دارند هم از خواندن این دستینه پشیمان نخواهند شد!
این کتاب منبع بسیار مفیدی برای مروجان خواندن است. آنها که یا علاقه دارند و یا شغل و وظیفهشان ترویج فرهنگ کتابخوانی است، میتوانند از مباحث خوب حسام مطهری برای صحبت کردن در جمع و یا نحوه مواجهه با کسانی که قرار است تازه کتابخوان شوند، استفاده لازم را ببرند.
«راهنمای کتاب» را حسام الدین مطهری نوشته و نشر آرما آن را در 93 صفحه و به قیمت 5000 تومان منتشر کرده است.
* یک قاچ از کتاب:
«هیچکس کتابخوان زاییده نمیشود. کتابخوانی یا با پرورش از کودکی تبدیل به عادت میشود یا در بزرگسالی و جوانی بر اثر یک اتفاق به جریان روزِ زندگی اضافه میشود...» صفحه 18
«در امریکا چه میگذرد؟» این سوالی است که همیشه از من میپرسند. آنها میگویند بیش از پنجاه سال (نیم قرن) است که در امریکا زندگی کردهاید و باید آنجا را بشناسید. پاسخ نخستین من این است که «امریکا آنگونه نیست که شما فکر میکنید.» عقاب، سمبل و نشانه ملی آمریکاست، اما این روزها پرهای عقاب در حال ریختن است.»
سطرهایی که خواندید، اولین جملات مقدمه پروفسور حمید مولانا بر کتاب «امریکا شناسی» نوشته خودش است.
واقعیت این است که تصور بیشتر مردم کشورهایی که امریکا را از نزدیک نمیشناسند، تصوری غیرواقعی و مبهم است. و خیلیها دوست دارند بدانند واقعا در امریکا چه میگذرد؟ کشوری که ادعای آرمانشهری دارد و مدعی است که میخواهد سایر ملتها را هم از بند عقبماندگی برهاند و همه را آزاد و پیشرفته کند، واقعاً چه جور جایی است؟!
یکی از کتابهای جامع و مستند درباره واقعیت جامعه امریکا، کتاب «امریکا شناسی» نوشته پروفسور حمید مولانا است که در سال 1390 منتشر شده است.
پروفسور مولانا چهره شناحته شدهای است که بیش از 50 سال در امریکا زندگی کرده و به امر تدریس و تحقیق و پژوهش مشغول بوده است. ایشان بر اساس علمی که نسبت به جامعه امریکا داشتهاند و واقعیاتی که در انجا درک کردهاند، کتاب امریکاشناسی را با هدف آشنایی مردم ایران با حقیقت امریکا تالیف کردهاست.
مولانا در باب ضرورت شناخت امریکا مینویسد: «امروزه امریکاشناسی به دو جهت ضروری است. نخست آنکه امریکا، اگرچه قدرتی در حال افول، اما به هرحال هنوز یک قدرت جهانی است. دوم اینکه امریکا هنوز با بسیاری از کشورها، ملتها و فرهنگها درگیر است.» (ص 11)
تلاش حمید مولانا در کتاب امریکاشناسی بر این است که امریکا را آن گونه که هست معرفی کند، نه طوری که ما تصور میکنیم یا حدس میزنیم و یا با رسانهها و ابزار و کالاهای ساخت آن کشور در ذهنمان مجسم میکنیم.
این کتاب در سه بخش «شناخت جامعه»، «شناخت نظام» و «شناخت فرهنگ» تنظیم شده که هربخش خود به فصلهای مختلف و جزئیتری تقسیم میشود.
نویسنده در این کتاب پرده از تناقضهای جامعه و حکومت امریکا برداشته و سعی کرده چهره واقعی و بدون روتوشی از کشوری که امروزه نماد تمدن غرب و نظام سرمایه داری است، به مخاطب نشان بدهد.
مولانا در ابتدای فصل «اقتصاد سرمایهداری» نکته جالبی نوشته است:
«روانشناس معروف اروپایی و موسس رشته مدرن بیماریهای روحی، زیگموند فروید وقتی در 1908 م. از سفر و بازدید خود از ایالات متحده امریکا به محل اقامتش در وین، اطریش، مراجعت کرد، پیوسته از بیسلیقگی و فرهنگ امریکاییها شکایت میکرد؛ به طوری که یکی از نزدیکانش پرسید: «چرا این همه امریکا را نفرین میکنی؟» فروید در پاسخ گفت: «من امریکا را نفرین نمیکنم، من برای وجود امریکا متاسفم! متاسفم که کلمبوس در مرحله اول امریکا را کشف کرد.»! (ص 53)
ذکر این نکته هم لازم است که رویکرد مولانا مانند چند عنوان مشابه دیگر، رویکرد شعاری و تخریب بیمبنای فرهنگ و سیاست امریکا نیست. بلکه با زبانی مطمئن و ادبیاتی علمی و منطقی و با پشتوانه برداشت عینی قلم به روایت واقعیت امریکا زده است.
اگر میخواهید فرهنگ، اقتصاد، جامعه، دولت و سیاست در امریکا را به صورت واقعی بشناسید، پیشنهاد میکنم کتاب «امریکاشناسی» حمید مولانا را حتماً مطالعه کنید.
کتاب امریکاشناسی توسط انتشارات امیرکبیر در 290 صفحه چاپ و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
برای دریافت تصویر با کیفیت اینجا کلیک کنید.